Isusova jedinstvenost

Broj stranica: 48
Cijena: 10,00 kn

UVODNI KORAK - ISUSOVA JEDINSTVENOST

Mnogo je onih koji su zabrinuti za budućnost našega svijeta. Pokušavaju pronaći odgovore. No, malo tko poklanja pozornost odgovorima koji se nalaze u Božjoj riječi. Mnogima je nepoznata činjenica da je Biblija utjecala na razvoj povijesti više od bilo koje druge knjige.

Ona je imala presudnu ulogu u nastanku i razvoju zapadne kulture, utjecala je na mnoge povijesne događaje, i na svakodnevni život običnog čovjeka. Svatko, tko se smatra obrazovanom osobom, morao bi poznavati poruku Biblije. To se može postići samo uz pomoć temeljitog čitanja i proučavanja.

Ovaj tečaj, Deset temeljnih koraka prema kršćanskoj zrelosti sačinjen je u nakani da omogući postizanje toga cilja. On je namijenjen svima. Bez minimalne biblijske pouke nitko ne može postati kršćaninom. Mnogi, samo zbog neznanja, ne prihvaćaju kršćanstvo. Psalmist je rekao: "Objava riječi tvojih prosvjetljuje" (Psalam 119:130), Isus je učio da će nas "istina osloboditi" (Ivan 8:32). Proučavanjem Božje riječi stječemo duhovnu snagu. Hebrejima 4:12 kaže: "Uistinu je živa i djelotvorna riječ Božja. Ona je oštrija od svakoga dvosjeklog mača... i može suditi nakane i misli srca."

Tisuće predanih vjernika, poput Augustina, Luthera, Wesleya i mnogih drugih, promijenili su povijest svijeta, jer je Bog kroz Bibliju promijeni njih. Proučavanjem ovih knjižica mijenjat će se i tvoj život. One će ti pokazati kako možeš prihvatiti Isusa kao svoga Spasitelja. Moći ćeš ga pozvati u svoj život, ako to već nisi učinio. Ako si novi kršćanin steći ćeš spoznaje o Bibliji i upoznat ćeš se s temeljnim naukom kršćanske vjere.

Proučavajući ove knjižice duhovno ćeš rasti i biti u stanju nositi svakodnevne životne teškoće s kojima se suočavaš. Ukoliko si zreliji kršćanin, ove ti knjižice mogu poslužiti da pomogneš drugima u nalaženju puta do Krista. Tvoje predanje Bogu najbolje se potvrđuje u poučavanju drugih. Deset temeljnih koraka prema kršćanskoj zrelosti potiču na neprestano utjecanje snazi Svetoga Duha, koji vodi k radosnom i pobjedonosnom kršćanskom životu.

UKRATKO O OVOM KORAKU
Uvod: Jedinstvenost Isusa Krista
Ovaj uvodni korak predstavlja Isusa Krista. Govori o tome tko je on i upoznaje s Isusovim zemaljskim životom, mučeničkom smrću, pobjedonosnim uskrsnućem - činjenicama koje imaju neprocjenjivu vrijednost u životu svakoga vjernika. Osobit naglasak stavljen je na važnost Crkve Isusa Krista.