Kako voditi Alpha tečaj

Broj stranica: 160
Cijena: 78,00 kn

KAKO VODITI ALPHA TEČAJ
Priručnik za ravnatelje, voditelje i pomoćnike Alpha tečaja

Kako se služiti ovim priručnikom?
Ovaj je priručnik utemeljen na sadržaju knjige “Govoriti drugima” od pisca Nickyja Gumbela i predavanja s Alpha konferencije ( regionalnog informativnog i edukativnog seminara za sve koji žele znati nešto više o Alpha tečaju). Namjera je ove knjige pružiti pozadinu Alpha tečaja, s njegovim značenjem, uspostavom i vođenjem tečaja, kao i filozofije ili srca Alphe.

Ako si voditelj ili ravnatelj Alpha tečaja (ili organizator) – odgovorna osoba za sve detalje vezane uz uspostavu i vođenje učinkovitoga Alpha tečaja – onda je ova knjiga za tebe. Preporučujemo da svaki vođa male kućne grupe i pomoćnik ima primjerak ove knjige kako bi vidjeli svoje mjesto u tom mozaiku i filozofiji Alpha tečaja. Čitanje ove knjige može pomoći crkvenim starješinama i vodstvu crkve. Budući da je Alpha tečaj stalna služba evangelizacije važno je da ima podršku svih članova crkve.

Ova je knjiga podijeljena u tri dijela.

Prvi dio govori o povijesti, teologiji i viziji Alpha tečaja. U ovom ćeš dijelu:
• Čitati o povijesti i pozadini Alpha tečaja.
• Naučiti kako Bog preko Alpha tečaja obnavlja i daje novi život ljudima diljem svijeta iz svih društvenih slojeva.
• Naučiti osnovnu terminologiju.
• Razumjeti biblijske razloge ovoga tečaja.
Ovu je knjigu preporučljivo čitati za vrijeme donošenja odluka u svezi Alpha tečaja. Neophodno je da svaki suradnik na tečaju čuje ili pročita barem prva dva poglavlja.

Drugi dio više govori o načinima i vrstama uspostave i vođenja Alpha tečaja. Sadrži “što i kako”, te pomoć za uspješan tečaj baziran na službi crkve Holy Trinity Brompton iz Londona.

Alpha voditelj treba savladati ovaj materijal kako bi djelotvornije komunicirao s drugima iz crkve i obučio vođe malih kućnih grupa i pomoćnike, te ostale članove Alpha tima. Alpha ravnatelj treba primjerak ove knjige da bi razumio praktične aspekte ovoga tečaja. Vođe i pomoćnici također trebaju primjerak ovoga priručnika kako bi mogli pratiti obuku i sam tečaj.

Treći dio pruža svekolika pomoćna sredstva pri uspostavi i vođenju Alpha tečaja. Sastoji se od detaljnoga planiranja, opisa dužnosti i poslova za sve aktiviste Alpha tečaja, cjeloviti popis pomoćnih sredstava, predložaka za čitanje, dnevni i večernji raspored, vikend odmor, predložak tiska i lista pomoći za promidžbu lokalnih tečajeva, Alpha upitnik, ostali obrasci i Alpha autorsko pravo.