Životna pitanja

Broj stranica: 244
Cijena: 50,00 kn

ŽIVOTNA PITANJA

Danas postoji novo zanimanje za kršćanstvo, a posebice za Isusa Krista. Prošlo je gotovo 2000 godina od njegova rođenja, a on ima skoro dvije milijarde sljedbenika. Kršćani su uvijek očarani utemeljiteljem njihove vjere i Gospodinom njihovih života. Međutim, sada je došlo do ponovnoga oživljavanja zanimanja među nekršćanima. Mnogi se zanimaju za Isusa. Je li on bio samo čovjek ili je Sin Božji? Ako je on Sin Božji što to znači za nas danas?

Ova knjiga pokušava odgovoriti na neka ključna pitanja o samoj srži kršćanstva. Utemeljena je na Alpha tečaju započetom u crkvi Holy Trinity Bromptom u Londonu za nekršćane, one koji žele saznati više o kršćanstvu, kao i za one koji su nedavno predali živote Isusu Kristu. Ovaj tečaj traje već nekoliko godina i doživio je nenadani porast. Tisuće je osoba svih dobi pohađalo tečaj s mnogim pitanjima o kršćanstvu i doživjeli su Boga kao svojega Oca, Isusa Krista kao Spasitelja i Gospodina i Duha Svetoga kao onoga koji ispunjava.

IZ SADRŽAJA: Kršćanstvo: dosadno, neistinito i nevažno? Tko je Isus? Zašto je Isus umro? Kako se mogu pouzdati u svoju vjeru? Zašto i kako čitati Bibliju? Zašto i kako moliti? Kako nas Bog vodi? Tko je Duh Sveti? Kako mogu biti ispunjen Duhom? Kako se oduprijeti zlu? Zašto i kako reći drugima? Iscjeljuje li Bog danas? Što je crkva? Kako najbolje proživjeti ostatak života?