Evanđelje po Marku

Broj stranica: 302
Cijena: 75,50 kn

Ova knjiga ne teži za tim da bude znanstvena, ali pokušava da bude barem teološka. Već postoje mnogi odlični komentari Evanđelja po Marku, o možda će ovo kratko djelo ipak naći svoje mjesto na policama onih oji su prezaposleni da bi uzmogli čitati opširnije komentare, ili pak onih koji sebe ne smatraju dovoljno spremnima da bi mogli živati u onom bogatstvu znanja koje se u drugim djelima može naći u gotovo zastrašujućem obilju.

Ovo djelo predstavlja pokušaj da se izradi praktičan i svagdašnji komentar za upotrebu onima koji su u kršćansku službu uključeni na njenim nižim razinama. Upravo je takav pisac ove knjige. Činjenica da se u njoj ne spominju mnoga djela dokazane vrijednosti nije posljedica nekog omalovažavanja njih i njihovog sadržaja, nego naprosto rezultat okolnosti da je biblioteka pisca ovih redaka, koji je bio pozvan da zajedno sa svojom kršćanskom braćom radi u crkvi jugoistočne Azije, nužno morala biti prilično ograničena.

Ako je pisac ponegdje nehotice propustio da ukaže na izvor iz kojeg crpi svoje podatke, on se zbog toga smjerno ispričava. To naime, nije namjerno činio, već je to posljedica tako cjelovitog usvajanja materijala da je ovaj postao djelo pisca; a, ako ćemo pravo, ne bi se mogla naći bolja pohvala za te sad već od pisca zaboravljene utore.

Ova knjiga sad odlazi izdavaču s molitvom da ona svojim čitaocima uzmogne donijeti isto onoliko blagoslova koliko je donijela i svom piscu, i to na isti način - brižljivim proučavanjem konkretnog teksta Pisma. Da ova knjiga ima posvetu, ona bi bila upućena piščevoj braći u crkvi jugoistočne Azije, kojima je pisac ovih redaka dao tako malo, a od kojih je toliko mnogo naučio.