Dnevna čitanja


  Odabir dnevnog čitanja


    
   Prijevod: Estera Knežević
   Prevedeno i izdano dopuštenjem:
   Diakonissenmutterhaus Aidlingen
   Naslov originala: Bibellesezettel


    

    
 
PISMO CRKVI U SMIRNISrijeda, 25.04.2018.

Otkrivenje 2,9-10; Hebrejima 12,2-3

'Poznam grdnje koje su ti nanijeli,?ostani vjeran!" I kod nas se trpi radi Isusa i Evanđelja ? u tajnosti, ali i javno. U kakve li sukobe kršćanin može zapasti ako se ne pridruži krivudavim stazama našeg gospodarstva? Poneki riskiraju svoje radno mjesto. Ili, kad se priklonimo Bibliji i njezinim mjerilima, u javnom životu, u svom zvanju, u školi, pa čak i u samoj obitelji nailazimo na jak otpor, ruganje i prezir. A kako li se lako vanjskim opterećenjima pridružuje i nutarnja kušnja (čit. Ps 6,7-10; Ps 13,2-6; Ps 66,10-12; 1 Pt 4,12-14)?

"Ne zdvajati, već ostati čvrst, ostati vjeran." piše jedan kršćanin iz zatvora, "I ove godine moj vlak putuje istim tračnicama. Sve je sivo u sivom. Ali i na slobodi vrlo često tako izgleda. Naša zadaća je da široko otvorimo prozore i vrata naših srca i da u nj pustimo onoga pred čijim licem više ništa nije "svakodnevno", već postaje sveto. Kako li je dragocjena vijest Isusa Krista?!

Sivi dani zablistaju nebeskim svjetlom ako u svojoj svakodnevici kad idemo leći, raditi ili kada trpimo ne izgubimo iz vida onoga koji je sebe nazvao "Svjetlom svijeta",...Ne želim jadikovati. Želim ostati vjeran, jer sam mnogo toga dobio od Gospoda. Imam mnogo onih koji me prate u molitvi. I ja se molim da Gospod blagoslovi sve one koji ostvaruju ljubav time što misle na zarobljene!" (čit. Heb 13,3; Kol 4,2-4.18).